Leuke tips voor de zomervakantie!


Zomervakantie! Na een heel bijzonder schooljaar kunnen kinderen nu genieten van zes weken vakantie! Deze vakantie is wel wat anders dan normaal. Zo zijn er minder evenementen en moet je vaker van te voren kaarten reserveren voor een dagje uit. Er kan gelukkig al wel veel meer dan in de afgelopen maanden. Laten we daar lekker van gaan genieten! De nieuwsbrief staat vol met leuke tips!  

Fijne vakantie, blijf gezond en geniet met elkaar!
 

Kasteel en park Rosendael

Wil je een echt kasteel bezoeken? Dat kan bij kasteel Rosendael! Kinderen wanen zich even prins of prinses. Het park rondom het kasteel is ook een echte belevenis. Laat je nat spuiten door de beroemde bedriegertjes of ga op zoek naar waterbeestjes. Genoeg te doen!
Ontdek deze prachtige plek!
 

Hopelijk wordt het mooi weer deze zomer en kunnen we lekker buiten zwemmen. Wij hebben de leukste openluchtzwembaden en recreatieplassen in de regio voor je op een rij gezet. Check vooraf wel even de openingstijden in verband met de coronamaatregelen. 

De kans is best groot dat je dit jaar in Nederland op vakantie gaat. Ook op je vakantieadres ga je vast op zoek naar leuke uitjes. Bij Go-Kids hebben we per provincie een handig overzicht gemaakt met heel veel leuke uitjes. Zo weet je altijd wat er bij jou in de buurt te doen is!

 

Marechausseemusem

In de zomervakantie is er van alles te doen in het Marechaussee-museum in Buren. Een miltair vertelt over zijn werk, kinderen kunnen zelf op zoek naar sporen, het M-lab is open en ontdek alles over vingerafdrukken. 
Daar wil ik meer over weten!
 
Bij het Kijk- en Luistermuseum ga je terug in de tijd. Ontdek hoe er vroeger muziek werd gemaakt of kijk in een klaslokaal van lang geleden. Met behulp van een speurtocht ontdekken kinderen het hele museum. Het is een kleinschalig en heel persoonlijk museum! 
Wageningen heeft een Klompenpad speciaal voor kinderen. Deze wandelroute is voor kinderen van 4 tot 12 jaar, is 4,2 kilometer lang en loopt over de Wageningse Eng en het aangrenzend bos. Hier vind je meer leuke wandelingen die geschikt zijn voor kinderen. 
 

Workshops bij Cultura

Bij Cultura in Ede, Bennekom en Lunteren worden deze zomer heel veel workshops voor kinderen georganiseerd. Zo kunnen kinderen dansen, een eigen app maken of acteren. Ook kan je aan de slag met lego of meedoen in het circus. En er is nog veel meer te doen! 
Dat lijkt me leuk!
 
Bij veel zwembaden is het weer mogelijk om recreatief te zwemmen. Dus ook bij wat slechter weer kan er toch worden gezwommen. Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd zoals BlitzzKids bij Zwembad Jottem in Huissen en zeemeerminzwemmen in Renkum. 
Via Go-Kids krijg je 10% korting op het Ubuntu Voetbalkamp in Arnhem. Deze kampen zijn voor jongens en meisjes, veldspelers en keepers, die graag in de zomervakantie 3 of 5 dagen lang aan hun skills willen werken en bij Team Oranje willen horen!
 
In de vakantie zijn er weer veel leuke films te zien bij Focus in Arnhem. Vanaf 16 juli zijn Casper en Emma te zien en ook Onward is een echte aanrader! Leuk om te combineren met een lekkere lunch bij Focus I Eten + Drinken
Bij Instagames in Ede kan je lasergamen en zijn verschillende virtual reality experiences te boeken. In de lasergamearena tref je de bekendste gamefiguren aan van toen tot nu. Er is een speciale VR Experience voor kinderen! 
 

Bij GeoFort kan je deze zomer heerlijke pannenkoeken eten! Geniet op het terras terwijl de kinderen zich vermaken in de uitdagende speeltuin. Heb je een echte Minecraft fan in huis? Dan is een bezoek aan GeoFort zeker aan te raden want er zijn leuke activiteiten. 

Ontdek GeoFort!
 

Pluk van de Petteflet is deze zomer te zien bij Cultura in Ede! Deze muzikale vertelling is een lust voor oog en oor. Met liedjes, poppen en een heus rood kraanwagentje, volgen we Pluk die de Torteltuin wil behoeden voor een ondergang. 

Bij het Nationaal Fruitpark in Ochten is alles te vinden voor een heerlijk dagje uit. Je kan wandelen door het park met de vele fruitbomen, er is een blotevoetenpad, een speeltuin en een leuke kinderboerderij! Je kan er ook heerlijk lunchen! 
 
In de zomer is het natuurlijk heerlijk om op het terras te zitten terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn. Er zijn heel veel leuke restaurants met speelgelegenheid in de regio zoals Restaurant De Houtzagerij of De Pannekoekenbakker in Buren. Maar er zijn er nog veel meer! 
Kindvriendelijke restaurants in de regio
 

Breng een bezoek aan World of Dinos in de Jaarbeurs in Utrecht. Met meer dan tachtig levensgrote en bewegende dinosaurussen is dit een walhalla voor elke dinoliefhebber. Via Go-Kids kun je nu je tickets bestellen met 20% korting! 

Heb je nog geen vakantie geboekt en ben je op zoek naar een leuk vakantieadres in Nederland? Wij hebben een blog geschreven vol met leuke kindvriendelijke vakantieadressen door heel Nederland!
 
 

'Samen is leuker dan alleen' is een interactief vuurtheater voor kinderen van 6 t/m 13 jaar. Het is een veilige interactieve vuur theatershow met vuurspuwen en vuurstunts! Op 13 juli, 27 juli en 10 augustus kan je genieten van deze spectaculaire theatershow in Beusichem. 

In park Rosendael is op 2 en 20 augustus een leuke voorstelling te zien voor kinderen. Het is een origineel sprookje waarin een verwonderd meisje meerdere dieren ontmoet en samen met een ongelukkige prinses op zoek gaat naar de Drie Sinaasappels. 
 
De agenda is goed gevuld met leuke uitjes deze zomer. En de agenda wordt contstant aangevuld. Ben je al op zoek naar een leuk kinderfeestje? die hebben we ook genoeg! En wist je dat we regelmatig blogs schrijven bomvol leuke tips? Al op zoek naar een leuke activiteit voor na de vakantie? Kijk eens bij de clubs!