Voorjaarsvakantie!

Tips voor leuke uitjes in de regio

De vogels beginnen weer te fluiten, het wordt warmer buiten en de eerste bollen beginnen te bloeien. Het voorjaar komt er aan! Een heerlijke tijd om lekker naar buiten te gaan. Deze nieuwsbrief is weer goed gevuld met leuke uitjes en activiteiten. En als het weer even wat minder is, ook binnen is er van alles te doen! 

Veel leesplezier en een fijne vakantie! 

 

 

Minecraft bij GeoFort

GeoFort staat helemaal in het teken van Minecraft! Ga op een geheime missie op ruimtestation GeoFort met de Minecraftspeurtocht. Maak een selfie met Steve! Of toch met de creeper? Speur je weg door het Minecraftdoolhof. En lukt het jou om de mooiste Minecraft eend of ander figuur na te lopen met Minecraft GPS tekenen? 
Dat is gaaf!
 

Kinderfilms bij Focus in Arnhem

In de vakantie zijn er elke dag leuke kinderfilms te zien bij Focus! Zo kan je de nieuwste film van Kruimeltje bekijken en voor de jongste bezoekers is Molletje en zijn vriendjes te zien. Op dinsdag en vrijdag zijn er leuke (gratis) activiteiten! Bij Focus | Eten + Drinken kun je de hele vakantie tussen 11:30 en 16:00 je eigen pannenkoek komen versieren.
Ik wil wel naar de film
 

KasteelKidsClub middag

Op de KasteelKidsClub bij Kasteel Rosendael kunnen kinderen zelf met hun ouders en/of grootouders diverse activiteiten doen. Van spelletjes tot leuke knutselprojecten. Elke middag is anders! Bezoek ook het Beleef! Souterrain in het kasteel en doe de spelletjes! Ga het park ontdekken met de Beleef! Plattegrond.
Daar wil ik meer over weten!
 

Marechaussee-museum

Maak je eigen paspoort, Ontdek wat wél mee mag in je koffer, maak een reis door het museum en zoek de sporen of leer meer over forensisch onderzoek. Er is van alles te doen deze vakantie in het Marechausseemuseum in Buren!
Daar wil ik heen
 
 

Theater bij Cultura

Samen naar het theater is altijd een leuk uitje! Op 22 februari is WIRWAR te zien bij Cultura in Ede. WIRWAR is een adembenemende circustheatervoorstelling voor de hele familie. Een grenzeloze reis vol spectaculaire acrobatiek en dans. Kom je ook? 
Daar wil ik heen!
 

Weeshuismuseum

Bij dit museum kan je in de vakantie een zelfportret maken met een echte kunstenaar. Eerst ga je op ontdekkingstocht in het museum om daarna zelf aan de slag te gaan. Deze activiteit is voor kinderen vanaf 6 jaar. Voor kleuters is er op 1 maart een speciale rondleiding. 
Dat is interessant

Zwemmen

Bij de verschillende Optisport locaties in de regio kan je in de vakantie lekker zwemmen. Er zijn ruimere openingstijden en vaak ligt er leuk speelmateriaal in het water. Er zijn zwembaden in Rhenen, Renkum, Huissen en Culemborg. Elk zwembad heeft een uitgebreid aanbod
Kom zwemmen!
 
 

Circus in Elst

Na de vakantie, op 6, 7 en 8 maart is familiecircus Bolalou te bezoeken in Park Lingezegen in Elst. Er zijn vijf shows! Er wordt een voorstelling gegeven met acrobatiek, een muzikale clown en natuurlijk met de liefdevol verzorgde dieren. Je kan al kaarten reserveren! 
Dat is leuk!
 

De natuur in

In de vakantie is het altijd leuk om een wandeling te maken samen met de kinderen. In deze regio kan je natuurlijk prachtig wandelen in de bossen. In deze blog vind je de leukste plekjes waar je goed met kinderen kan wandelen. En op de website staan nog veel meer leuke ideeën! 
naar buiten

Fruitpark Ochten

Het Fruitpark is in februari nog gratis toegankelijk. Ook hier merk je dat het voorjaar wordt. Je kan hier leuk wandelen en kinderen kunnen lekker spelen. Een heerlijk uitje om even een frisse neus te halen en daarna wat lekkers te eten en/of drinken in het sfeervolle hotel. 
Dat is leuk
 
 

Kasteel Doorwerth

Help Professor Bombasticus toverdrank maken, wandel door het kasteel met één van de eerste bewoners of help met kasteelse klusjes. Het kan allemaal deze vakantie bij Kasteel Doorwerth. Ook leuk is de Escape route door het kasteel. 
Bekijk de agenda
 

Kijk- en Luistermuseum

In dit museum kan je zien en horen hoe mensen vroeger, toen er nog geen radio of grammofoon was muziek konden laten spelen. Er is ook een boerendeel, een schoolklasje en een oud kruidenierswinkeltje. Kinderen raken hier niet uitgekeken! 
Meer weten?
 

Uit eten met de kinderen

In de regio zijn heel veel leuke familierestaurants te vinden. Hier ben je zeker welkom met de kinderen. Bij veel restaurants is een speeltuin en overal staat wat lekkers voor kinderen op de kaart. Wij hebben een paar leuke restaurants voor je verzameld in deze blog
Bekijk alle restaurants
 

Workshops bij Cultura

In de voorjaarsvakantie zijn er leuke workshops bij Cultura in Ede. Zo kan je leren hoe je een robot van LEGO kunt bouwen en programmeren. Ook kunnen kinderen hun eigen animatiefilm maken. Kinderen kunnen ook aan de slag in het Techlab. Hier is een 3D printer aanwezig maar er zijn ook robots, micro bits, Virtual Reality en 3d pennen. 
Dat zijn gave workshops!
 

Lammetjesdagen

Het duurt nog even maar in maart zijn er weer verschillende lammetjesdagen in de regio. Je kan lammetjes bezoeken in onder andere Bennekom, Ede en Rheden. Er komen vast nog meer locaties bij. Houd de agenda dus goed in de gaten en kom lammetjes knuffelen! 
Bezoek de lammetjes
 
 

Meer leuke tips:

Doe proefjes in het Watermuseum in Arnhem

Bezoek het Sagen & Legenden Festival op de Hoge Veluwe

Ga springen bij JumpSquare in Arnhem

Bezoek de familievoorstelling Melea bij Kasteel Doorwerth. 

Ga sterren kijken bij GeoFort. 

Kom met het hele gezin spelletjes doen bij Cultura in Ede. 

Ga discozwemmen bij Zwembad de Waterlinie in Culemborg.

Ga bowlen in Rhenen bij 't Gastland.