Meivakantie!

De komende weken kunnen de meeste kinderen genieten van twee weken vakantie. Het lijkt erop dat de zon lekker gaat schijnen dus we kunnen er op uit! De agenda is weer goed gevuld met heel veel leuke activiteiten en uitjes dus er is genoeg te doen, binnen en buiten!

Veel leesplezier en een fijne vakantie! 
 

Supernormaal

Wat is normaal? Is de juf die begint te dansen tijdens de les normaal? Of de stoere vader die bij elk liedje tranen met tuiten huilt? En is het eigenlijk bij jou thuis normaal? Deze leuke familievoorstelling is op 1 mei te zien in Stadstheater Arnhem!
 
Daar wil ik heen!
 
Bij Cultura in Ede is deze vakantie weer van alles te doen. Kinderen kunnen komen dansen, er kan worden gebouwd met Lego en er is een gezellige spelletjesmiddag. Ook is er voor kinderen vanaf 6 jaar op 23 april een leuke familievoorstelling te bezoeken. 
Ontdek Park Rosendael! Durf jij te rennen over de Bedriegertjes, kan jij een boomhut bouwen met de takken uit het bos, ontdek de waterdiertjes in de bosvijver en ga op zoek naar dierensporen. Trek je schoenen uit en loop ook over het blotevoeten pad. 
 

Even weg

In Nederland zijn heel veel leuke vakantieparken en hotels te vinden die erg gezinsvriendelijk zijn. En dan hoef je helemaal niet ver te reizen om toch even helemaal weg te zijn. Wij hebben leuke overnachtingstips voor je. Misschien hebben ze nog wel een plekje! 
Meer weten?
 
Spelen in de natuur, het kan op steeds meer plaatsen en kinderen vinden het altijd leuk! In deze blog vind je de leukste speelbossen en natuurspeeltuinen in het zuiden van Gelderland. 
Gaan opa en oma een dagje wat leuks doen met de kinderen? Dan is het Kijk & Luistermuseum echt een aanrader! In dit kleinschalige en heel persoonlijke museum ga je terug in de tijd! 
 

Marechausseemuseum

In de vakantie zijn er in en rondom het Marechausseemuseum leuke activiteiten. Zo kan je op 3,4 en 5 mei je eigen vlag maken. Ook kan je als gezin aan de slag in het M-lab en zijn er leuke speurtochten in en rondom het museum. 
Dat lijkt me leuk!
 

Een dagje Fruitpark in Ochten is genieten voor iedereen. Dieren aaien, lopen op het blotevoetenpad, midgetgolfen, spelen in de speeltuin of lekker eten in de horeca. Het kan er allemaal!

Spelen in de speurtuin, het museum ontdekken, aan de slag met Minecraft, lekker pannenkoeken eten of varen op een bootje over de fortgracht, het kan allemaal bij GeoFort deze vakantie!

 

Jumpsquare

Hebben de kinderen energie teveel? Neem ze dan mee naar Jumpsquare in Arnhem! Hier kunnen kinderen (en hun ouders) zich helemaal uitleven. En wist je dat er speciale uurtjes zijn voor de allerkleinsten? Vanaf anderhalf jaar kunnen kinderen al komen springen!
Daar wil ik heen!
 
Kasteel Doorwerth heeft een goed gevulde agenda deze vakantie. Er is een gave escape route voor kinderen vanaf 8 jaar, Professor Bombasticus komt op bezoek, kinderen kunnen een echte ridder worden en ontmoet de vroegere bewoners van het kasteel! 
Lekker uit eten met de kinderen is altijd leuk! In deze blog vind je de leukste kindvriendelijke terrassen. Vaak kunnen kinderen er ook lekker spelen in de speeltuin of de speelhoek. De Houtzagerij en De Pannekoekenbakker in Buren zijn bijvoorbeeld aanraders! 
 
Bij Monkey Town in Leerdam kan je natuurlijk lekker spelen in de indoorspeeltuin. Maar je kan hier ook bowlen en het is zelfs mogelijk om een potje lasergame te spelen! Kortom echt een uitje voor het hele gezin!
Met het gezin samen zwemmen is altijd een leuk uitje. Ook ideaal als het weer even niet meezit. Bij verschillende zwembaden in de regio kan je deze vakantie komen zwemmen. Ook leuk zijn de Blitzkidsavonden
 

Naar de film

Bij Focus in Arnhem zijn in de vakantie heel veel leuke films voor kinderen te zien. En wil je er helemaal een leuk uitje van maken? Kinderen kunnen bij Focus I Eten + Drinken pannenkoeken komen versieren! 
Daar wil ik wel heen!
 

Zomerkampen

Vinea heeft een groot aanbod kinderkampen. Wat je ook kiest, je gaat zeker een week vol leuke activiteiten en plezier tegemoet! Veel kinderen vinden actieve vakanties helemaal geweldig. Lekker in de natuur, nieuwe dingen proberen en buiten je energie kwijtraken. 
 
 

Er is meer!

Er is natuurlijk nog veel meer te doen deze vakantie. Zo kan je lekker struinen door het bos, bowlen bij het Gastland in Rhenen, speuren door Arnhem of boek een Nature Game. Ondertussen hebben we ook heel wat blogs geschreven met leuke tips!