Kerstvakantie!

Tips voor leuke winterse uitjes in de regio

De tijd van warme chocolademelk, kerstbomen en winters weer is aangebroken! Een gezellige tijd waarin veel activiteiten en evenementen worden georganiseerd. Lekker op pad dus! We hebben weer heel wat leuke tips verzameld dus de nieuwsbrief is goed gevuld. 

Veel leesplezier, fijne feestdagen en een gelukkig 2020!

 

 

Kerstcircus in Arnhem

Circus Bolalou presenteert het Kerstcircus Arnhem! Vanaf 20 december t/m 5 januari kan je genieten van een een prachtige show! Een klassiek programma met moderne elementen. Dieren, koord-dansers, hulla-hoop artiesten, trapeze-werkers, doldwaze clowns en nog veel meer, wisselen elkaar in hoog tempo af. 
Reserveer snel kaarten!
 

Winterbioscoop bij GeoFort

In de kerstvakantie kun je in de winterbioscoop bij GeoFort genieten van de leukste familie- en kinderfilms zoals Ice Age, The Grinch en Sjakie en de Chocolade-fabriek. Elke dag draait er ’s ochtends en ’s middags een film in de bioscoop. 

Bekijk het hele aanbod
 

Kerstvakantie bij Cultura

Cultura in Ede heeft een vol programma in de vakantie met leuke activiteiten! Op verschillende locaties kunnen kinderen gratis kerstballen komen maken. Ook kan je met het hele gezin spelletjes komen doen en kan je genieten van een warme winteravond. Kinderen die gek zijn op Lego kunnen meedoen met een workshop Lego bouwen en programmeren. 
Daar wil ik meer over weten!
 

1000 Kraanvogels

Van 20 t/m 29 december speelt in het huistheater van Muziektheater De Plaats in Arnhem de wereldse muziektheatervoorstelling 1000 Kraanvogels (8+). Deze voorstelling gaat over kinderen die de wereld veranderen. Bestel snel kaarten voor deze mooie voorstelling. 
Daar wil ik heen!
 

Winter Wonderland

Op 21 december verandert vakantiepark EuroParcs Resort De Wije Werelt in Winter Wonderland! Er zijn marktkramen en foodtrucks. Je kan meedoen met de kerstbingo of een kerstwandeling maken met de boswachter en er komt een arrenslee waarmee je een rondje kunt maken!
Meer weten?
 
 
 

Marechaussee-museum

Het weeshuis waar dit museum in zit is precies 400 jaar geleden in gebruik genomen. In het kader hiervan zijn er leuke activiteiten. Maar je kan natuurlijk ook alles ontdekken over de taken van de Marechaussee. Maak een valse identiteit of los misdaden op. 
Dat is leuk!
 

Naar buiten!

Tussen alle festiviteiten door is het altijd heerlijk om een lekkere wandeling te maken. In deze regio kan je natuurlijk prachtig wandelen in de bossen. In deze blog vind je de leukste plekjes waar je goed met kinderen kan wandelen. En op de website staan nog veel meer leuke ideeën! 
Erop uit!

Lichtjeswandeling

Op zaterdag 28 december organiseren Stichting Renkums Beekdal, Staatsbosbeheer en Lunchroom De Beken de lichtjes-wandeling voor gezinnen met kinderen. De met lantaarntjes verlichte route door het bos begint en eindigt bij het informatiecentrum van het Renkums Beekdal.
Wij doen mee
 

Kasteel Doorwerth

Er is weer van alles te doen op het kasteel! Kleinkinderen kunnen gratis mee met opa en oma, ontmoet de vroegere bewoners of doe mee met een kinder schrijfworkshop. Ook leuk is de nieuwe escape route. Voorkom door het kraken van codes en het oplossen van puzzels dat het verhaal van Gelderland gewist wordt. 
Bekijk de agenda
 
 
 

Pannenkoeken eten

Voor de kinderen is het altijd feest bij de Pannekoekenbakker in Buren. Bij de heerlijke kinderpannenkoeken en kinderijsjes zitten smulmuntjes die in de speelgoedwinkel ingewisseld kunnen worden voor een leuk cadeautje. En er is een leuke binnenspeeltuin!
Daar wil ik heen!
 

Weeshuismuseum

Op 5 januari kunnen kleuters het museum ontdekken tijdens een speciale rondleiding. Ook de tentoonstelling 'Het wemelt van de wezen' is de hele vakantie nog te zien. Je kan dit museum ontdekken met een speciale familieroute. Voor kinderen is hier van alles te beleven! 
Dat is interessant!

Fruitpark Ochten

Het Fruitpark is in de wintermaanden gratis toegankelijk. Je kan hier een leuke wandeling maken met de kinderen. Er is genoeg te zien en te doen.  Een heerlijk uitje om even een frisse neus te halen en daarna lekker warme chocolademelk te drinken in het sfeervolle hotel. 
Dat is leuk!
 

World of Dinos 

Deze vakantie komt de grootste dino expo van Europa, World of Dinos, naar de Brabanthallen in Den Bosch! Deze expo is leuk voor jong en oud. Heb jij een echte dinofan in huis die ze allemaal bij naam kent? Dan is dit uitje echt iets voor jullie! Via Go-Kids kan je met korting kaarten bestellen! 
 
Daar wil ik heen!
 
 
 

Kijk- en Luistermusem

In dit museum kan je zien en horen hoe mensen vroeger, toen er nog geen radio of grammofoon was muziek konden laten spelen. Er is ook een boerendeel, een schoolklasje en een oud kruidenierswinkeltje. Kinderen raken hier niet uitgekeken! 
Meer weten?
 

Familierestaurant Bij Ons

Bij dit gezellige restaurant in Ede kan je heerlijk eten met je gezin. Naast het restaurant ligt een binnenspeeltuin en er staat voor iedereen natuurlijk heel veel lekkers op de kaart. Er zijn nog een paar plekjes vrij voor het kerstdiner op tweede kerstdag! 
Lekker!
 

Zwemmen in de vakantie

Zwemmen met de kinderen is altijd leuk! Er zijn heel wat zwembaden in de regio waar je regelmatig kan vrij zwemmen. Zeker in de vakanties. Bij Zwembad De Waterlinie kan je op 27 december discozwemmen. In Zwembad Doelum wordt een workshop zeemeermin-zwemmen gegeven op 23 december!
Bekijk de zwembaden
 

Stayokay Arnhem

Stayokay ligt vlakbij Burgers' Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum. Voor net iets meer dan €50 heb je al een tweepersoonskamer met een heerlijk ontbijt. Maar er zijn ook familiekamers! Ze zijn al wel flink volgeboekt maar er zijn nog kamers beschikbaar op 29 en 30 december.
Dat lijkt me leuk!
 

Films bij Focus

Focus Junior vertoont in de kerstvakantie superleuke kinderfilms. Zo kan je Shaun het Schaap, Buurman & Buurman en de grote boze vos zien. Regelmatig worden er ook leuke pauze-activiteiten georganiseerd. En wil je wat lekkers eten? Bij Focus l Eten + Drinken kunnen kinderen een pannenkoek versieren! 
Lekker naar de film!
 
 
Meer leuke tips: