Jawel, de zomervakantie staat te trappelen om te beginnen. Zés weken om te vullen met gezellige uitjes en andere activiteiten met of voor je kinderen. Hieronder vind je een berg inspiratie - net als in de Go-Kids agenda en op de rest van onze website

 Veel plezier deze vakantie!
groetjes, Anneke & Nadine

PS: Waarschijnlijk versturen we deze vakantie niet elke week Weekendtips
- hebben wij ook een beetje vakantie ;o) 

 

Alle uitjes in en om Amsterdam ►
Bij restaurant Ginger & Ale vieren ze het begin van de zomervakantie met een extra leuk (gratis!) activiteiten programma voor de kinderen.
In de zomer naar theater? Dan kun je je plezier niet op bij het Amsterdamse Bostheater. Diverse Sprookjes en natuurlijk De Gruffalo!
Beleef de leukste kidsfilms deze zomer bij Pathé Arena: van Nick Jr. zomerbios tot Toy Story. 
Nu ook met All Stars Kids Actie. 
Leuk dagtripje: Kasteel Radboud in Medemblik en dan lekker eten, treinen kijken en spelen bij het Pannenkoekenstation Opperdoes.
De OBA's van Amsterdam zetten deze zomer deuren open voor theatervoorstellingen, maakplaatsen en Summer Dance Forever.
Check voor allerlei activiteiten op datum regelmatig onze Go-Kids agenda... die vullen we doorlopend aan, dus ook in de vakantie!
Museumuitjes en attracties
Ontdek Cool Japan in het Tropenmuseum en speel populaire én nieuwe Japanse spellen in de Game Hal (Arcadehal). 
Het Scheepvaartmuseum pakt weer uit met de Gek-op-water-weken: de hele zomervakantie volop extra activiteiten voor kids!
Codekrakers gezocht voor de Escape Game van het Rijksmuseum, kom tekenen in de tuin of laat je rondleiden door jouw favo Youtuber!
Een kinderrondvaart door de Amsterdamse Grachten met de Blue Boat Kids Cruise - een speciale audiotour voor kinderen. 
Vliegen over Nederland met de 5D-flight Experience van THIS IS HOLLAND, net of je echt vliegt! Nadine schreef over haar ervaring. 
Breng je je dag door met de musea van Amsterdam? Dan is het Diamant Museum ook een tof om kijkje te nemen   met gratis puzzeltocht!
Naar buiten!
Beleef de zoomeravonden bij ARTIS: extra lange openingstijden, speciale kinderactiviteiten en muziek in de vroege avonduurtjes. 
Lekker naar buiten met de tips van Staatsbosbeheer! Ook in de regio Amsterdam hebben we een natuurgebied met boswachter...
Zwemmen, SUPpen of Expeditie Kruidentocht met uitzicht over de Poel bij het Amsterdamse Bos bij Poel's Up (met terras!) 
Kano varen, waterfietsen, SUPpen of gewoon lekker zwemmen? Ga dan eens langs bij Watersportcentrum Sloterplas in West (met terras!).
Lekker weer in de vakantie en vrij met je kids? Huur een bootje bij Twiske Haven en geniet van de natuur om de hoek van de stad.
Een kinderboerderij en heerlijke speeltuin in één. Bij Speelboerderij Elsenhove kun je lekker spelen, dieren kijken en poffertjes eten!
Naar het strand in Amsterdam? Het kan bij Jaap Eden. De schaatsbanen zijn omgetoverd tot stadsstrand, met gratis kinderactiviteiten en Café. 
Jeugdland: dé (gratis) toegankelijke avonturenspeelplaats in Amsterdam: hutten bouwen, vuur maken, waterspeeltuin, eetbare tuin en meer
Natuurlijk hebben we nog véél meer buiten-uitjes: parken, speeltuinen, boerderijen, recreatiegebieden... blader er maar eens doorheen!
In de vakantie wordt het vast vaak lekker weer om buiten te zwemmen. Check deze 10 fijne plekken met water in en om Amsterdam.
Indoor spelen en jumpen
Monkey Town Uithoorn maakt van elke vakantiedag een feestdag - het is heerlijk indoor spelen in dit mooie overzichtelijke speelparadijs.
Natuurlijk kun je de zomer ook terecht bij Fun Center Amstelveen (aangepaste tijden). Op weekendavonden: 'All Night Long'. 
Tropisch warm of regen... het maakt niet uit bij Candy Castle. In het kerkgebouw is het altijd koel én droog, dus fijn indoor spelen!
Deze zomer kun je met de Ballorig Zomerpas voor € 19,50 -  8 weken lang onbeperkt spelen bij Indoor Speelparadijs Ballorig Gaasperplas.
 
 
Last minute kamp(dag) boeken? ►
Leuk bij Kindertheater De Toverknol: daar kunnen de kids in de vakantie meedoen aan Theaterdagen of een hele Werkweek! Gezellig met andere kinderen allerlei toffe dingen doen.
Het Monkey Moves Zomerkamp in Amsterdam is al van 15-19 juli - wist je dat de kids ook losse dagen kunnen meedoen? Zo leuk - boek snel een dagje fun voor jouw kind!
Een zomer vol fantasierijke verhalen en motorische ontwikkeling bij Friends Call Me Jim (2 t/m 7 jaar), losse lessen of hele kampdagen.
Meervaart Jong organiseert een zomerweek vol theater, natuur, sport & spel, atelier en dans bij het Talentenhuis van de Meervaart. 
en nog veel meer...
We kijken alvast vooruit!
Bereid je voor op een zomer vol hardlooptraining! De inschrijving voor de Mini Dam tot Damloop (4 t/m 13 jaar) is namelijk gestart. Schrijf jij je alvast in?
Save the date: van 15 t/m 24 augustus kun je genieten van een drietal wereldse familiefilms tijdens WCA Junior, hét zomerfestival van Rialto.