Kindervoorstellingen op de Kinderparade

Het rondreizende theaterfestival 'de Parade' is gearriveerd!

Afgelopen vrijdag is het rondreizende theaterfestival 'de Parade' in Amsterdam (het Martin Luther Kingpark) gearriveerd en natuurlijk kan ik dat als echte theaterliefhebber niet aan mij voorbij laten gaan. Zodoende heb ik gistermiddag gelijk een bezoekje aan het festival gebracht en voor de verandering dit keer juist ook op de Kinderparade (wat overigens extra handig is, want voor 15.00 uur mag je gratis het terrein op!)

Theatergroep Witte Raaf met Romeo & Julia en Layla & Majnun

Rondneuzend in het programma, zag ik 'Theatergroep Witte Raaf' staan, een jeugdtheatergezelschap waar ik al erg veel goeie verhalen over heb gehoord. Ideaal dus om eens een kijkje te nemen!

Zij speelden de voorstelling 'Romeo & Julia en Layla & Majnun', een gedeelte van het verhaal van Romeo & Julia in een hedendaags jasje gestopt met een samensmelting van diverse culturen en onder het genot van muziek en poëzie.

Hoe is de voorstelling?

Ik denk dat de voorstelling het beste beschreven kan worden als een stoere, maar tegelijkertijd lieve voorstelling. Het gaat over twee heldhaftige mannen die zijn verbannen vanwege de verboden liefde. Het is aandoenlijk om te zien hoe de mannen met elkaar verenigd raken en zich herkennen in de ander. Ze delen hun gevoelens en laten, ondanks verschillende culturele barrières of strubbelingen, duidelijk blijken dat liefde universeel is. Tegelijkertijd komt de mannelijkheid naar voren en laten ze elkaar zeker zien wie 'de baas' is, al is het maar even ;-). Ze motiveren elkaar terug te gaan naar hun geliefdes en de eventuele gevaren, waarvan ze alle scenario's besproken hebben, onder ogen te komen.

Een muzikale en poëtische voorstelling

De speelsheid in de voorstelling en het optimale gebruik van de ruimte door de slechts 2 mannelijke acteurs, laten zien hoe goed het in elkaar is gezet. Een extra element met daadwerkelijk toegevoegde waarde, is het taalgebruik en de poëzie die op muzikale wijze naar voren komen. Qua spanning zit er een kleine vechtscène in, waardoor het voor de allerkleinsten wellicht wat spannend kan zijn. Zelf denk ik dat de 6/8-jarige al heel goed in kan zien dat dit geen echte gevechten zijn :).

Ook leuk voor volwassenen?

Hoewel de voorstelling niet veel verdere 'volwassen' gelaagdheid bevat, is het zeker ook voor een volwassene leuk om naar te kijken, maar natuurlijk het leukst voor de kinderen!

Extra voorstellingen

De voorstelling is nog te zien op de volgende dagen:
Zondag 13, maandag 14, donderdag 17 en zaterdag 26 augustus.
Een kaartje kost € 5 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen.

Hebben jullie al andere voorstellingen bezocht? Laat het me vooral weten, want ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen!

Liefs,
Nadine

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in het weekend of de vakanties in en om Amsterdam? GRATIS in je mail: schrijf je in voor de Weekendtips & Specials van Go-Kids Amsterdam!