Prentenboekjesfestival (2+) in Schouwburg Amstelveen

Prentenboekjesfestival (2+) in Schouwburg Amstelveen


Op zondag 24 februari organiseert Schouwburg Amstelveen het prentenboekjesfestival met voorstellingen van Nijntje en Agent & Boef. Voor kinderen vanaf 2 jaar!

Over het Prentenboekjesfestival (2+)

De bovenfoyer van de schouwburg wordt omgetoverd tot een creatieve Prentenboekenstad. Van 9.00 tot 13.00 uur kunnen de kinderen uitgebreid spelen voor en na de voorstellingen. Ze vinden daar allerlei huisjes van figuren uit de mooiste prentenboeken. Zo vieren ze een dansfeest met Pim & Pom, maken de bedjes op van Sam & Julia in het Muizenhuis, rijden tractor met Boer Boris, lachen zich slap met Agent en Boef en mogen Hondje uitlaten. Ongemerkt spelen en sjouwen de kinderen zo urenlang door de stad, alleen of samen met elkaar.

Over de voorstellingen Nijntje op de fiets (2+) en Agent & Boef (3+)

Nijntje op de fiets in Schouwburg Amstelveen

Actrice en zangeres Marianne van Houten neemt de kinderen mee een dagje fietsen. Met nijntje natuurlijk, die thuis zit, maar zin heeft erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad. Ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis. De voorstelling wordt gespeeld in een herkenbaar decor waarin de wereld van nijntje, leuke liedjes en de iconische tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen.

Agent & Boef van de Toren van Geluid in Schouwburg Amstelveen mét meet & greet na afloop

Boef woont in de gevangenis bij Agent. Dat vindt Agent gezellig, maar er is één probleem: soms ontsnapt Boef en haalt hij boevenstreken uit. De prentenboeken met verhalen over het hilarische duo Agent en Boef van schrijver Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer werden bekroond met de Zilveren Griffel. De Toren van Geluid maakt er een stoute voorstelling van, boordevol slapstick, cartooneske beelden, meeslepende muziek, ontroering en een knipoog naar grootheden als Charlie Chaplin en Laurel en Hardy.

Tickets bestellen voor het prentenboekjesfestival in Schouwburg Amstelveen? 

Kijk voor meer informatie en het reserveren van kaarten op de website van Schouwburg Amstelveen!

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in het weekend of de vakanties in en om Amsterdam? GRATIS in je mail: schrijf je in voor de Weekendtips & Specials van Go-Kids Amsterdam!