Nationale Voorleesdagen 2019 in Noord-Holland

  • van:  19 januari 2019 00:00
  • tot:  2 februari 2019 00:00
Nationale Voorleesdagen 2019 in Noord-Holland

De Nationale Voorleesdagen zijn er weer: een dikke week vol activiteiten om voorlezen onder de aandacht te brengen. De start is op 23 januari met op heel veel plekken een Voorleesontbijt.

Voorleesontbijt 2019

Die dag lezen weer talloze bekende én onbekende Nederlanders voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen, aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Met deze honderden Voorleesontbijten op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en scholen in het gehele land gaan De Nationale Voorleesdagen van start.

Prentenboek van het jaar: Een huis voor Harry

Dit jaar is het boek Een huis voor Harry van Leo Timmers benoemd tot Prentenboek van het jaar.

Activiteiten rondom de Nationale Voorleesdagen

Overal in Noord-Holland worden activiteiten georganiseerd rondom de Nationale Voorleesdagen. Bijvoorbeeld in:

Amsterdam: OBA

Voor een overzicht van alle activiteiten in de OBA: https://www.oba.nl/agenda.voorleesdagen.html

Purmerend - Waterland: bibliotheek Waterland

Bibliotheek Waterland organiseert in haar vestigingen ook van alles - je vindt de activiteiten hier: https://www.bibliotheekwaterland.nl/activiteiten/agenda/agenda-nationale-voorleesdagen.html

Westfriesland: Westfriese bibliotheken

De Westfriese bibliotheken hebben twee keer de muzikale voorstelling Een huis voor Harry - in de vestigingen in Stede Broec en Opmeer.

Noordkop: Kopgroep Bibliotheken

Ook de Kopgroep Bibliotheken doen natuurlijk mee met de Nationale Voorleesdagen. Zij doen dat met de voorstelling Poes Pip verdwaalt! van het Zoldertheater, die in verschillende vestigingen wordt opgevoerd. Details vind je op de website van Kopgroep Bibliotheken.

Regio Alkmaar: Bibliotheek Kennemerwaard

De agenda van Bibliotheek Kennemerwaard voor de regio Alkmaar staat ook ból van de activiteiten rondom de Nationale Voorleesdagen. Je vindt ze op hun website.