Naar het museum in de zomervakantie: Rijksmuseum, Scheepvaartmuseum, Tropenmuseum en Diamant Museum

Is het jullie al eens opgevallen dat musea tegenwoordig de leukste, interactieve activiteiten voor kinderen organiseren? Wij hebben een aantal van hoogtepunten voor je op een rijtje gezet, zodat je jou zomerprogramma in en rondom Amsterdam compleet kunt maken.

Rijksmuseum - Escape Game en Snap Guide 

Deze zomer kun je met het hele gezin de nieuwe editie van de Escape Game uitproberen: 'In de Schaduw van Rembrandt', alleen voor de echte codekrakers. Helpen jullie Rijksmuseummedewerker Bert mee in zijn ontdekking? 

Is dat misschien toch een beetje te spannend? Dan is de Snap Guide misschien wel iets voor jullie? Met telefoon en camera in de hand kunnen kinderen zelf kiezen welke Youtuber, BN'er of andere superster ze rondleidt door het museum en worden ze uitgedaagd om mee te doen aan verschillende challenges. 

Meer over het Rijksmuseum in de zomervakantie

Scheepvaartmuseum - Gek-op-water-weken

Hoewel het bijna onmogelijk is om de hoogtepunten uit te lichten, maken we hier toch een kleine selectie van al het moois dat het Scheepvaartmuseum te bieden heeft! 

Wat dacht je bijvoorbeeld van de Virtual Reality Tijdreis: 'Dare to Discover' die je mee terug neemt in de tijd en op een vlucht door de Amsterdamse Haven. 

Of ga Plastic visser met Plastic Whale (7+). Stap aan boord vanaf de museumsteiger en ga samen met je ouders met  plastic vissen in het water rondom het museum.

Worden er hoge temperaturen verwacht? Grote kans dat de kids een gratis ijsje krijgen! 

Meer over Het Scheepvaartmuseum in de zomervakantie 

Tropenmuseum - Arcadehal, een heuse gamehal

Het Tropenmuseum heeft speciaal voor de laatste weken van de tentoonstelling Cool Japan de Lichthal omgetoverd tot een heuse Gamehal. De vetste gamemachines, met o.a. Donkey Kong, zijn speciaal overgekomen vanuit Japan om in de Arcadehal van het Tropenmuseum te staan. 

Meer over het Tropenmuseum in de zomervakantie 

Diamant Museum - met gratis puzzeltocht

In het Diamant Museum in Amsterdam draait het - natuurlijk niet geheel onverwacht - om prachtige diamanten kunstwerken. En natuurlijk kun je deze prachtige diamanten kunstwerken bezoeken. Vergeet je bij binnenkomst niet te melden dat je via Go-Kids komt? Dan krijg je namelijk een gratis puzzeltocht!

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!