Het Verhaal van het Verhaal (8+) van Artemis bij ITA (Stadsschouwburg)

Het Verhaal van het Verhaal (8+) van Artemis bij ITA (Stadsschouwburg)

Het Verhaal van het Verhaal is een nieuwe voorstelling van Jetse Batelaan, opgevoerd door Artemis en Het Zuidelijk Toneel.

Het gordijn gaat open. Op het toneel scharrelen mensen rond. Wie dat zijn? Geen idee, maar ze komen voor je handtas en ruiken naar mos. We zien een wonderlijke natuurfilm met vierkanten, cirkels en Cristiano Ronaldo. Er klinkt muziek! Zal het verhaal dan toch nog beginnen?

'De wildste vrijdenker van het Nederlandse theater heeft weer eens een verbijsterend, weerbarstig staaltje filosofische slapstick gecreëerd', aldus De Groene Amsterdammer. 'Slim en oergeestig', vindt NRC.

Over de voorstelling Het Verhaal van het Verhaal

Het verhaal van het verhaal gaat is een 8+ familievoorstelling voor iedereen die niet gekozen is voor het schoolvoetbalteam, of juist wel. Het stuk is Raar met een grote R. En Vreemd met een grote V. Maar ook spannend met een grote S. Kortom, een onvervalste Batelaan.

Batelaan kreeg dit jaar als eerste Nederlander de zeer prestigieuze Zilveren Leeuw van de Biënnale van Venetië. Én Het verhaal van het verhaal werd deze zomer uitgenodigd als de openingsvoorstelling van het 47e International Theatre Festival van Venetië.

De Nederlandse Toneeljury: 'Batelaan brengt een radicaal voorstel voor een wereld zonder samenhang. Hij daagt het publiek uit zich te verhouden tot verhalen zonder opbouw, tot verbanden zonder logica. Dat levert een wereld op die enerzijds beangstigend, anderzijds bevrijdend is. Een voorstelling waar je niets wijzer van wordt maar waar je toch vol inzichten uitloopt. Batelaan, die als geen ander dat wat we (binnen en buiten het theater) voor waarheid aannemen genadeloos op losse schroeven zet, doet het onmogelijke: hij brengt een voorstelling zonder richting, zonder structuur, zonder verhaal – en zonder dat te verheerlijken. Een voorstelling die relevant is voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen, die – met hun feilloze voorkeur voor maakbaarheid, systemen en logica – weleens baat kunnen hebben bij die ontregeling.'

Tickets voor de ITA (Stadsschouwburg)

Deze voorstelling wordt opgevoerd op:

  • zaterdag 7 september om 19.00 uur
  • zondag 8 september om 16.00 uur

Voor meer info en tickets ets ga je naar de website van ITA (Stadsschouwburg).

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!