Het Mooie Kinderboekenfestival 2019

  • van:  26 mei 2019 11:00
  • tot:  26 mei 2019 17:00
Het Mooie Kinderboekenfestival 2019

Het Mooie Kinderboekenfestival is er ook weer in 2019: een geweldige dag voor kids met allerlei belevenissen rondom kinderboeken in de Tolhuistuin Amsterdam.

Kinderboeken komen tot leven

Ieder jaar verschijnen er veel nieuwe kinderboeken, die zich afspelen in spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden. Achttien van deze mooie kinderboeken komen tot leven tijdens de derde editie van Het Mooie Kinderboekenfestival. Na twee uitverkochte edities in Amsterdam, breidt het Mooie Kinderboekenfestival zich in 2019 uit naar drie verschillende locaties verspreid door het land.

Mooie Kinderboekenfestival in de Tolhuistuin

Op zondag 26 mei strijkt het festival voor de derde keer neer in de Amsterdamse Tolhuistuin. Meer informatie over de boeken en het programma verschijnt eind maart op https://kinderboekenfestival.nl/

Tijdens dit bonte festival in de Tolhuistuin kunnen kinderen van 4 t/m 10 jaar zich onderdompelen in verschillende fantasiewerelden.
Locatie: zalen en tuin van de Tolhuistuin, IJpromenade 2, Amsterdam

Het programma in 2019

De kleinste bezoekers kunnen in een reusachtig doolhof op zoek gaan naar de verstopte olifant uit 'Heb jij misschien olifant gezien?' of de 'Konijnentango' leren dansen op een spiegelvloer. Oudere kinderen mogen stop-motion filmpjes maken in het sprookjesachtige decor van 'Vosje', of opstijgen in een heuse raket en leren over het ontstaan van de aarde in 'Het hele soepzootje'. Kinderen vanaf acht jaar worden rechter voor een dag in de rechtbank van 'De Zweetvoetenman' of volgen een workshop graffiti spuiten rondom het bizarre boek 'ZEB'. Aanwezige schrijvers en illustratoren zijn onder anderen Marije Tolman, Enne Koens, Noëlle Smit Illustrator, Rob Stolte, Floor Bal, Ingrid & Dieter Schubert en Hans Hagen & Monique Hagen.

De ontdekkingsreis langs achttien kinderboeken voert bezoekers door alle hoeken, zalen en gangen van de festivallocaties, zowel binnen als buiten. Door te laten zien welke grappige, interessante of geheimzinnige werelden boeken kunnen oproepen, wil de organisatie kinderen laten zien wat het lezen van een boek je kan brengen. De selectie van achttien festivaltitels is dit jaar gemaakt door een comité bestaande uit recensent Bas Maliepaard, schrijfster Mylo Freeman en ondernemer Merel de Vink van Leesvink.

Het Mooie Kinderboekenfestival wordt georganiseerd door Stichting Kleine Lettertjes in coproductie met Paradiso Amsterdam, De Verkade Fabriek (Den Bosch), de Bibliotheek Hoogeveen en mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, het VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stadsdeel Noord, Gemeente Den Bosch en Gemeente Hoogeveen. Het festivalbeeld werd ontworpen door Noëlle Smit Illustrator.

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in het weekend of de vakanties in en om Amsterdam?
We sturen ze je met plezier GRATIS in de mail!

Ja, ik wil GRATIS UitTips!