Gek-op-water-weken in het Scheepvaartmuseum

Zon of regen, in Het Scheepvaartmuseum hoef je je deze zomer geen moment te vervelen! Van 13 juli t/m 25 augustus zijn het gek-op-waterweken. Er zijn binnen én buiten aan de steiger extra activiteiten voor de hele familie. 

Wat is er allemaal te doen tijdens de Gek-op-water-weken?

Eigenlijk teveel om op te noemen, maar we gaan het proberen... buiten al het leuks dat altijd al te doen is in het Scheepvaartmuseum zijn er speciale Gek-op-water activiteiten:

 • Plastic vissen met de Plastic Whale sloep (7+): 
  Elke dag kunnen kinderen vanaf 7 jaar en ouder mee met Plastic Whale, de eerste professionele plastic fishing company ter wereld!
 • Kleuterprogramma 'Vissen is dol fijn!' (3-6 jaar)
  Ontdek deze zomervakantie op een verborgen plekje in het museum een spannend en ontroerend verhaal waarin een visser sombertjes vertelt over alles wat hij tegenwoordig uit het water haalt. Hoe kunnen de kleuters hem weer vrolijk maken?
 • Familierondleiding 'Droogzwemmen' (6-12 jaar)
  Op zoek naar spannende verhalen over water en plezier. We eindigen buiten op het VOC-schip, mét een natje en een droogje. Extra leuk als het mooi weer is!
 • Picknicken op de steiger
  Haal iets lekkers in het museum of neem mee van thuis en geniet van het uitzicht! De steiger is toegankelijk met een geldig museumentreebewijs.
 • Kijktocht Gek-op-waterweken (6-12 jaar)
  Bij elk kinderkaartje krijg je deze zomer een gratis Waterwekenkijktocht, waarin het gaat over stoere, vrolijke , trieste, vreemde en hoopvolle verhalen over mensen en water. Doe mee en haal de kijktocht op in het museum. Je maakt ook nog kans op een coole zomerse prijs!
 • Junior Audiotour (8+)
  De junior audiotour is verkrijgbaar vanaf 13 juli en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.
 • 4 augustus: PRIDE plastic vissen
 • 23 t/m 25 augustus: Amsterdamse Waterspelen

Genoeg redenen om in de zomervakantie een bezoek te brengen aan het Scheepvaartmuseum dus!

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!