Groene Helden Festival Alkmaar

  • van:  25 mei 2019 11:00
  • tot:  25 mei 2019 17:00
Groene Helden Festival Alkmaar

De gemeente Alkmaar organiseert het Groene Helden Festival Alkmaar. Dit Festival van, voor en door Alkmaarders inspireert je om groen en duurzaam te doen. De thema’s zijn groen in en om het huis, duurzame energie, afval en klimaatadaptatie. Je vindt er praktische tips om je eigen huis duurzaam te maken, of je omgeving te vergroenen.

Tuintegel omruilen, lezingen en rondwandelingen

Lever je je tuintegel in dan krijg je een plantje mee, een groene tuin is goed voor bijen en ook voor de opvang van hoosbuien, die door de klimaatverandering steeds vaker voorkomen.

Er zijn niet alleen kramen, maar je kunt de hele dag interessante lezingen bijwonen, met om 12 uur André Kuipers in de Vest. Wees op tijd, want vol = vol.

Om 14 uur vertrekken rondwandelingen naar de groene omgeving in en rond het centrum, heel inspirerend! Wil je helpen met het schoonmaken van de omgeving, dan kan dat ook. Lever je zwerfvuil in, dan krijg je een heerlijk soepje van Soepp.

Groene Helden Festival Alkmaar voor kinderen

Kinderen vermaken zich altijd om het Groene Helden Festival, dit jaar zeker ook. De hele dag door zijn er toffe en leerzame activiteiten. Het Festival is interessant voor het hele gezin!

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in de vakanties in de regio Alkmaar?
We sturen je met plezier GRATIS UitTips in je mail!

Inschrijven voor gratis UitTips!