Buitendag Schoorlse Duinen: licht en duisternis

Buitendag Schoorlse Duinen: licht en duisternis

In Buitencentrum Schoorlse Duinen beleef je elke derde zondag van de maand buitenpret op de Buitendag! Elke maand zijn er nieuwe activiteiten, die passen bij het seizoen. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Buitendag 16 december: Licht en duisternis

In de winter zijn de dagen het kortst en het donkerst. Daarom knutselen we samen een lichtje en een natuurknutsel om de gezelligheid in huis te halen. Van de dennenappels maken we een versiering voor in de kerstboom.  Ook al lijkt de winter stil, donker en doods toch is er buiten veel te zien. Dit is namelijk het groeiseizoen van de mossen. Zij geven het duin een prachtige groene laag. Op de mossentafel kun je zien welke mossen er in het duin groeien. Elk uur kan je met een Schoorlse Duinengids een korte wandeling maken langs 50 kleuren groen. De dag sluiten we af met het bakken van een broodje boven de vuurkorf.

Heerlijk naar de Schoorlse Duinen met het hele gezin

Meedoen kost per kind (t/m 12 jaar) € 5,=. Daarvoor krijg je een strippenkaart waarmee ze tijdens de Buitendag 4 activiteiten kunnen doen. Begeleiders hebben geen strippenkaart nodig. Om teleurstellingen te voorkomen kun je het beste even vooraf aanmelden bij Buitencentrum Schoorlse Duinen 072-5093352 of via schoorlseduinen@staatsbosbeheer.nl

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in de vakanties in de regio Alkmaar? GRATIS in je mail: schrijf je in voor de Vakantietips & Specials van Go-Kids regio Alkmaar!