Alkmaar Kaeskoppenstad

  • van:  1 juni 2019 12:00
  • tot:  2 juni 2019 17:00
Alkmaar Kaeskoppenstad

In 2019 vindt Kaeskoppenstad plaats op zaterdag 1 en zondag 2 juni van 12.00-17.00 uur in de binnenstad van Alkmaar. Vanuit de verte zie je de Roode Toren al staan, de blikvanger van Kaeskoppenstad.

Vergaap je aan de indrukwekkende Kraen die meer dan 5.000 kilo weegt, de wonderlijke Latijnse School, de Praktijck van Foreest en de eerste duikboot ter wereld uitgevonden door Alkmaarder Cornelis Drebbel. Voor de allerkleinsten is er de Caroussel (ouderwetse handgedreven draaimolen).

Meer dan 750 acteurs bezorgen je een wervelende tijdreis naar de 16e eeuw. Met vervaarlijke vuurspuwers, ruwe Watergeuzen, krassende viswijven, meelijwekkende weeskinderen, rijke edelen en nog heel veel meer.

Wat is er te doen tijdens Kaeskoppenstad?

Tijdens Kaeskoppenstad kijk je niet alleen je ogen uit, er is ook nog eens van alles te doen, denk aan de draaimolen op het Waagplein en spelletjes in het Kaesino! Houd de website in de gaten voor al het nieuws rondom de editie van 2019. 

Waar vind je Kaeskoppenstad?

Kaeskoppenstad vindt plaats in d'Oude Binnenstad van Alkmaar. De toegangspoort bevindt zich op de Voordam (tegenover het Waagplein). Vanaf dit punt voert de route van Kaeskoppenstad je langs de grachten, door de oude binnenstad en over (kerk-)pleinen. 

Foto: website Kaeskoppenstad - Eddy Hooiveld

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in de vakanties in de regio Alkmaar?
We sturen je met plezier GRATIS UitTips in je mail!

GRATIS UitTips!