Kerstvakantie in de Museumfabriek. Creatief en technisch aan de slag in de Makerspace

Kerstvakantie in de Museumfabriek. Creatief en technisch aan de slag in de Makerspace

Kerstvakantie met kinderen: Aan de slag in de Makerspace van de Museumfabriek

Ben je op zoek naar een indoor uitje in de kerstvakantie. In de Museumfabriek vermaak je je een hele dag met je hele gezin. Hier is zoveel te doen...je raakt niet uitgekeken en uitgespeeld.

In De Museumfabriek in Enschede vind je deze kerstvakantie vier verschillende tentoonstellingen. In De droom van het vliegen gaat het over onze wens om te vliegen en zie je bijvoorbeeld een replica van het eerste gemotoriseerde vliegtuig. De tentoonstelling Frankenstein staat helemaal in het teken van de toekomst en staat vol met kunstmatige intelligentie, augmented reality en virtual reality. In Dansen met de vijand wordt het indrukwekkende levensverhaal van de Joodse Roosje Glaser verteld die de Tweede Wereldoorlog wist te overleven in verschillende concentratiekampen. 

Oude textielambachten en de allernieuwste technieken voor het bedrukken en verven van textiel smelten samen in De Tijdelijke Textieldrukkerij, een tentoonstelling en een textielwerkplaats in één.


Actief, cretaief en technisch aan de slag in de MakerSpace.

De Museumfabriek heeft een echte Makerspace 3D printers, 3D pennen, lasercutters, foamcutters en vinylsnijders. Hier kunnen kinderen heerlijk aan de slag met allerlei materialen en opdrachten.De meeste opdrachten zijn gratis. Voor een enkele wordt een bijdrage gevraagd. Maar dit is zeker niet noodzakelijk om hier een leuke middag te hebben.

Speciaal voor kinderen zijn er ook veel leuke activiteiten die je iedere dag kunt doen in de Makerspace. Iedereen krijgt een tasje van textiel om te bedrukken. Zo kunnen de allerjongsten (4+) aan de slag met stempelen en ben je al wat ouder dan kun je het staphorster stipwerk of roofdruk uitproberen. Wil je niet met textiel aan de slag? Maak dan een bibberbotje! Dit robotje dat werkt op een oude batterij beweegt zich voort door te bibberen. 

Go-Kids Twente bracht een bezoek aan de Textieldrukkerij. Een leuke, creatieve zondag was het resultaat. Lees het hier in de blog.