Huis Verwolde: kinderrondleiding

Huis Verwolde: kinderrondleiding

Kinderrondleiding door Huis Verwolde

Huis Verwolde in Laren bij Lochem werd 200 jaar bewoond door één adellijke familie. Het huis is nog steeds ingericht alsof de baron en barones er elk ogenblik weer kunnen terugkeren. Tijdens een speciale kinderrondleiding word je meegenomen door de butler of gouvernante van het huis. Zij laten je de mooiste kamers zien, vertellen over de vroegere bewoners en hoe het was om te werken op dit bijzondere landgoed. In de kinderkamer zie je met welk speelgoed er vroeger werd gespeeld en hoeveel dat verschilt met nu. Misschien hoor je ook nog wel wat geheimen! 


Na de rondgang is er nog tijd om zelf het onderhuis te bekijken. Hier vind je audioverhalen, foto’s, historische gebruiksvoorwerpen en kun je een kijkje nemen in de keuken. Zo kun je zelf ervaren hoe het was om te werken in dienst van de familie Van der Borch rond 1927.

Reserveren verplicht in verband met beperkt aantal beschikbare kaarten. Alleen mogelijk voor kinderen met een museumkaart. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Reserveren kan hier: https://huisverwolde.globalticket.nl/nl/event/5519

Extra informatie:
Ouders gaan niet mee met de rondleiding, zij kunnen eventueel aansluiten bij een van de reguliere rondleidingen op het hele uur of genieten van een kop koffie of thee in onze theeschenkerij.