Carnavalskleding uitzoeken voor het gezin

De leukste outfits om je kinderen een geweldige carnaval te laten beleven

Carnaval vieren met de kids, een moment om niet te vergeten! Maar ook een ervaring die wel wat voorbereiding kost. Hoe gaan we ons als familie verkleden? Welk thema past zowel bij mijn zoon of dochter, of doen we allemaal wat anders? En waar koop je deze kleding?

Een handige tip is om eerst te bedenken welk thema het gezin aanspreekt. Via de website van partywinkel.nl is er een overzichtelijke pagina te vinden die alle thema’s weergeeft. Hier kun je alvast wat eerste inspiratie opdoen. Spreekt jullie bijvoorbeeld het Hawaii-thema aan? Allemaal verkleed als boeven? Of toch als hippies? Dan ga je door naar het overzicht van de carnavalskleding, dan kun je de kostuums meteen wat handiger bij elkaar vinden.

Houd meerdere thema’s in je hoofd, want niet alle thema’s zijn bij mannen of vrouwen te vinden. Voor de mama’s zijn er toch wat meer vrouwelijke kostuums, voornamelijk jurken en rokken met felle kleuren, glitters en prints. Denk aan feeënkostuums of als cowgirl. Ook zitten er een aantal stoere kostuums tussen, zoals die van de politievrouw. Er is ontzettend veel keus, ga er vroeg van te voren voor zitten, het wordt nog wel een onderneming voor het gezin!

Voor de papa’s zijn er ook vele variaties mogelijk. Van grappige tot serieuze kostuums. Denk aan superheldenkostuums, als piraat gekleed of als 70’s discodanser! Laat je creativiteit vooral los op deze pakken, je kunt het feestje zo groot maken als je zelf wil.

Vooral de kids zullen hun ogen uitkijken. Wat de beste kostuums zijn voor je dochter of zoon? Dat ligt echt aan het kind. Iets wat erg goed in de smaak zal vallen bij een stoer gezin zijn ongetwijfeld de superheldenpakken. Als je kinderen veel naar muziek luisteren en jullie als gezin daar erg van kan genieten, kun je kleding uit een bepaald tijdperk kiezen, zoals Greasekleding of discokleding. Om je dochter ook de beste carnaval te geven, is wellicht een idee om je kiezen voor een feeën-, prinsessen- of zeemeerminnenpakje te kiezen. Maar dit hangt helemaal van jouw dochter af, er zijn ook genoeg stoere kostuums of voor een speciaal beroep, zoals dokter. Ook je zoon zal je enorm blij maken met alle mogelijkheden. Als ninja, boxer of piraat? Het kan allemaal! Het allerbelangrijkste is om te kijken naar wat jouw kind het meest blij maakt. Voor ieder wat wils, nu alleen nog op zoek gaan!  Bekijk hier de mogelijkheden voor kleding voor vaders en hier voor moeders