9 september 2014. Go-Kids heeft sinds deze week een eigen blog. Hij vervangt onze nieuwsfunctie. Daar waren we niet zo tevreden over en misten iets om bepaalde ideeën en weetjes met jullie te delen. Via de bestemmingen op Go-Kids en in de wandelgangen horen we namelijk nog wel eens wat. Het verhaal achter een bestemming, leuke tips en ideeën, of opgedane ervaringen bij evenementen. Hopelijk kunnen we je met dit blog op wat leuke ideeën brengen of helpen bij een zoektocht. Want dat is namelijk ook het hele idee achter Go-Kids :). We zijn superblij met het succes van ons platform, en misschien is het daarom ook wel leuk om te beginnen met ons eigen verhaal.

Go-Kids is ontstaan uit eigen behoefte. Toen Sandra en ik zo’n 6 jaar geleden in Zwolle kwamen wonen met ons kleine grut, vonden we het maar wat lastig om leuke kindvriendelijke plekjes te vinden. Gelukkig (want ik heb niet zoveel geduld om tig sites, kranten en agenda’s af te zoeken) hadden wij Titia, onze vriendin en lokale vraagbaak. Titia vindt het heerlijk om net zo lang (online) te snuffen tot ze iets leuks vindt, en daarnaast kan zij uit haar eigen geheugen putten omdat zij in deze regio is opgegroeid en vele dingen als kind al heeft gezien. Niet iedereen heeft natuurlijk een vriendin als Titia, en zo kwamen we op het idee om Titia met Zwolle te delen. Zowel, Sandra, Titia als ik hebben alle drie een marketing & communicatie achtergrond en zo is Go-Kids geboren.

Met de huisstijl hebben we hulp gehad van Stijlvol Creatie, en The DutchLab heeft het platform gebouwd. Wij werken nog steeds veel met ze en kunnen ze van harte aanbevelen.

En wat is onze visie? Wij willen graag gezinnen ontzorgen in hun zoektocht naar regionale bestemmingen en activiteiten, waarmee we het vooral makkelijker willen maken om sportieve, culturele en landelijke activiteiten zichtbaar te maken voor een breed publiek. Want naar het museum gaan is immers ook een leuk uitje! Bekijk maar eens wat ze allemaal doen om het ook geschikt te maken voor de kinderen.  Met andere woorden, wij brengen mensen graag op ideeën. Dit doen we nu al bijna 2 jaar met heel veel plezier, en zijn naast Zwolle, Twente en Breda ook druk op zoek naar Titia’s in andere regio’s.

Afijn, misschien ben je al fan van Go-Kids, of misschien kijk je nu voor het eerst, we horen ook graag jouw ervaringen en tips. Dus kom maar op! Wij gaan iedere maand bloggen, waarbij de ene maand een grote mensen blog verschijnt, en de andere maand wordt er een kinderblog verzorgd door het Kinderschrijfatelier. Want zonder onze schatjes bestond Go-Kids immers niet!

Groetjes, en veel plezier met wat je ook gaat doen,

Riëtte Mulder