Go-Kids zet regelmatig Go-Kidsreporters in: jonge journalisten-in-de-dop die het leuk vinden om verslag te doen van kindvriendelijke plekjes in de regio. Ditmaal is de Go-Kidsreporter Saskia Riesthuis  en ze is 8 jaar. Saskia is naar een theatervoorstelling geweest, en hieronder volgt haar verslag. 

 

Het begin van alles van De Toneelmakerij 

Zaterdag 7 maart in Schouwburg Odeon - Ik mocht een voorstelling uitkiezen en koos ‘Het begin van alles’. Want dat gaat over een nieuwsgierig meisje en ik ben zelf ook nieuwsgierig.

Op 7 maart ging ik naar de voorstelling in Schouwburg Odeon in Zwolle. Ik ging met papa, mama en mijn broertje van vijf jaar.Voor de voorstelling konden we knutselen bij de garderobe en kon je je laten schminken.De voorstelling zelf duurde ongeveer een half uur. En ik vond ‘m verrassend, leuk en goed bedacht. Maar ook grappig, want alles was gemaakt van spullen die bij de verhuiskisten lagen. De olifant was bijvoorbeeld een doek.

En mijn broertje vond het ook leuk en grappig, en hij snapte alles.De voorstelling gaat over een nieuwsgierig meisje met twee verhuismannen, die samen een verhaal bedenken over hoe de wereld volgens hen is begonnen. Op het podium stonden verhuiskisten en een stellage met een hemel en een onderwereld. Heel mooi gemaakt allemaal. 

De zaal waarin de voorstelling was, zag er ook heel mooi uit. Maar meer verklap ik niet, ga zelf maar kijken!Wil je er ook naar toe? De voorstellingen duren nog tot 29 april. Kijk op www.toneelmakerij.nl.

Wil jij/jouw kind ook wel eens Go-Kidsreporter worden? Mail dan naar info@go-kids.nl. Je zult professioneel begeleid worden bij het schrijven van je verslag! Je moet wel 8 jaar of ouder zijn.