Go-Kids zet ook Go-Kidsreporters in: jonge journalisten-in-de-dop die het leuk vinden om verslag te doen van kindvriendelijke plekjes in de regio. Ditmaal is de Go-Kidsreporter Merlijn Aaldenberg en ze is 11 jaar. Merlijn is naar het IJsbeelden Festival geweest, en hieronder volgt haar verslag. 

zondag 14 december 2014 - Ik ben naar het ijsbeelden festival in Zwolle geweest. Ik wist dat het daar koud zou zijn, dus had ik mij maar goed in gepakt. Dat was wel nodig het was daar namelijk -8ºC.

Maar goed, we kwamen binnen en het was er gezellig. Het thema van het ijsbeelden festival was World in motion, er stonden ook voertuigen uit Disney films. Als eerste  kwamen we in een klein halletje. Je moest onder een sneeuw poortje doorlopen. We kwamen bij de (gezonken) Titanic. Er zaten deftige mensen in een reddingsboot, naast die boot zag je iemand verdrinken.

Daarna kwamen we bij een gangster wagen. Daar stonden twee mensen bij, een man en een vrouw allebei met een geweer. Daarnaast stond een astronaut en een maanwagen, ik vond dat die erg mooi waren gemaakt.

Later kwamen we ook bij Bliksem McQueen, de racewagen uit de Disney film Cars, die was echt heel gaaf. Maar wat ik uiteindelijk het aller-leukste vond was het stuk van Frozen. Je kon in de slee (alleen natuurlijk dan van ijs gemaakt) van Kristof zitten. Maar ze hadden ook Elsa, Anna en Olaf gemaakt, dat stuk vond ik echt heeeeel leuk!

Wat ook heel leuk was, ze hadden een London bus gemaakt. De grap was dat daar achter een ijs glijbaan zat, wel koud maar heel grappig.

Wat je ook nog kon doen was in een cockpit van een vliegtuig  zitten,  alles er op en er aan, ook dat was erg leuk.

Toen we alles hadden gezien gingen we naar het restaurant. Daar kochten we warme chocolademelk, want koud hadden we het wel. We hadden gehoord dat er een kermis binnen was. Alles was gratis, je kon in een zweefmolen of in een draaimolen. Ook waren er twee springkussens  en voor de kleinere kinderen waren mini huisjes en lego. Voor de grote kinderen waren er playstations.

Het was een super leuke dag. Het was heel mooi en gaaf.  Het enige wat ik gemist heb is een video of presentatie over hoe de ijsbeelden gemaakt zijn.

Merlijn Aaldenberg.

 

Wil jij/jouw kind ook wel eens Go-Kidsreporter worden? Mail dan naar info@go-kids.nl. Je zult professioneel begeleid worden bij het schrijven van je verslag! Je moet wel 8 jaar of ouder zijn.