Zwolle, 24 oktober 2014 - Go-Kids zet sinds kort ook Go-Kidsreporters in: jonge journalisten-in-de-dop die het leuk vinden om verslag te doen van kindvriendelijke plekjes in de regio. De eerste Go-Kidsreporter heet Emma Borns en ze is 9 jaar. Emma is naar Taman Indonesia geweest, en hieronder volgt haar verslag. Wil jij/jouw kind ook wel eens Go-Kidsreporter worden? Mail dan naar info@kinderschrijfatelier.nl. Je zult professioneel begeleid worden bij het schrijven van je verslag! Je moet wel tussen de 8 en 13 jaar oud zijn. 

 

Dierenpark Taman Indonesia - Kallenkote

Ik ben naar Dierenpark Taman Indonesia geweest en het was heel erg leuk.
Het is een dierentuin met Indonesische dieren en volgens mij ook uit China. De dierentuin is een beetje kleiner dan die in Emmen of dan Burgers Zoo. Hij is ook kleiner doordat er verschillende dieren in één verblijfplaats zitten. Ze hebben ook een speeltuin en een restaurant waar je aparte hapjes kunt eten (geen hele maaltijd maar kleine, Indonesische hapjes). Heeeeeeel erg lekker! Ik heb lumper gehad, dat is kip met rijst eromheen dat aan elkaar vastplakt is, warm. En ik had ook nog spekkoek, dat is een van mijn lievelingscakejes. In de speeltuin heb ik met de skelters gespeeld. De rest was een beetje vies omdat het geregend had.

Het allerleukste vond ik wel als de dieren heel erg dichtbij kwamen, dat je ze goed kon zien. Er waren Chinese eekhoorntjes, die vond ik heel schattig want die waren heel klein. En ik heb ook nog beo’s gezien, daar hebben we het langst bij gestaan, dat zijn zwarte vogeltjes die je soms napraten: ’ja’, ’Hoe gaat het?’. En toen we weggingen zeiden ze uit zichzelf doei. Dat hadden ze van iemand anders geleerd want dat hadden wij ze niet verteld. 

Naast de beo’s stonden ook nog grotere eekhoorns. Eentje rende steeds hetzelfde parcours. Daar stonden we ook best wel lang bij.De jufferkraanvogel lijkt een beetje op een ooievaar, maar heeft iets grotere vleugels en ook heel erg mooie vleugels. Een schrok van ons en deed toen zijn vleugels open, dat was heel erg bijzonder.

De omgeving was heel erg groen. Dat vond ik heel erg sfeervol, want in Indonesië hebben ze ook heel veel groen en ook bamboe. Het was net of je in Indonesië was. Ze hadden ook leuke versiering zoals lampionnen en mooie beeldjes.Wij hebben in de tuin ook bamboe. Reuzenpanda’s eten bamboe, ik ga mijn spreekbeurt over reuzenpanda’s doen. Die wonen in China.

Het was heel erg leerzaam omdat je veel te weten kwam over hoe mensen in Indonesië leven. Er staan bijvoorbeeld van die huizen met houten palen waar je in mag kijken. Alles is van hout en bamboe gemaakt. In een boekje kon je kijken wat de materialen waren die in het huisje lagen, bijvoorbeeld grote borden van hout waarop je gezamenlijk kunt eten. En bij de loungestoelen buiten hangen posters met daarop een foto van een Indonesische markt.

Je had ook een soort huis met spullen uit Indonesie met speelgoed van de kinderen zoals een houten poppenkast. Die was wel wat groter en met van die kartonnen poppen. Er hangt een lamp boven en er zit een doek tussen de poppen en het publiek. En dan kan je de schaduw van de poppen zien. Dat is volgens mij hun theater. Ik heb zelf ook gespeeld voor mijn vriendje en hij voor mij.

Toen we naar huis gingen, gingen we nog leuke souvenirtjes kopen in het restaurant/winkeltje: een ring en tattoo’s.

Emma Borns, 9 jaar